Se tudi vi sprašujete, kako pogosto zamenjati zobno ščetko? Naj vam kar na hitro odgovorimo: zobno ščetko je priporočljivo zamenjati na 2 meseca. Vendar, zakaj je temu tako?

 

Zakaj zamenjati zobno ščetko na 2 meseca?

Ali ste vedeli, da lahko s prepozno menjavo zobne ščetke izgubite tudi do 50% učinkovitosti ščetkanja? Zobno ščetko je priporočljivo zamenjati na vsakih 8 tednov oz. 2 meseca, zaradi obrabljenosti ščetin, razvoja bakterij in nastanka zobnega kamna.

V poletju 2022 smo delali raziskavo, kakšna je obraba Premium zobne ščetke VBO. Po dveh mesecih in pol je bilo 10 odstotkov takih, pri katerih je bila ščetka še popolnoma neobrabljena. 56 odstotkov je bilo takih, ki smo jih ocenili kot srednje obrabljene. Ko smo spremljali nadaljnjo učinkovitost zobne ščetke, se je pri teh izkazalo, da je ščetka v 15–25 odstotkih slabše očistila zobne obloge. Pri 34 odstotkih uporabnikov je bila ščetka že tako razcvetena, da je bila skoraj neuporabna.

 

 

učinkovitost ščetke po obrabi

 

Ugotovili smo, da je priporočen čas za menjavo ščetke na dva meseca, ker večina ljudi v tem času ščetko že toliko uniči, da je učinkovitost bistveno zmanjšana. Svetujemo pa tudi tistim, ki ščetke ne obrabijo, da jo zamenjajo, saj se v tem obdobju na njej že razvijajo bakterije in nastane vodni kamen.

 

Katere lastnosti ima dobra zobna ščetka?

Vsaka ščetka bi morala uresničiti 2 cilja. Da temeljito odstrani zobne obloge in da ne poškoduje dlesni. Če ima zobna ščetka obe lastnosti, lahko rečemo, da gre za kvalitetno zobno ščetko.

 

Lastnosti dobre zobne ščetke

 

Priporočamo Premium zobno ščetko VBO

Premium zobno ščetko VBO je v sodelovanju z Dentalno univerzo Kanagawa na Japonskem razvila naša dr. Vesna Kaloh, večkrat nagrajena zobozdravnica in ena vodilnih svetovnih strokovnjakinj s področja ravnanja zob z nevidnim zobnim aparatom Invisalign.

Vesna s Premium zobno ščetko VBO

Razvoj ščetke, s katero lahko resnično učinkovito očistimo zobe, temelji na raziskavi Dentalne univerze Kanagawa. Z njo so dokazali, da zobna ščetka s ščetinami iz črnega kremena odstrani zobne obloge do 40% učinkoviteje kot običajna ščetka, tudi brez uporabe zobne paste. To pa je nekaj posebnega, kajne?

 

Premium zobna ščetka VBO se ponaša:

  • S ščetinami iz Črnega kremena,
  • z edinstveno obliko glave ščetke,
  • z optimalno dolžino, debelino in mehkobo ščetin,
  • ter z ergonomsko oblikovanim ročajem.

Prepričani smo, da je Premium zobna ščetka VBO prava izbira. Vas zanima več? Preberite več podrobnosti o zobni ščetki v naši spletni trgovini tukaj.