Katere 4 stvari mora vsebovati dobra zobna ščetka????????? Prisluhnite Vesni Kaloh, dr. dent. med, spec. ortodont:

 

 

“Bodite pozorni na 4 lastnosti dobrih ščetin:

  • sestavo,
  • obliko,
  • trdoto in
  • gostoto ščetin.

Pri VBO-ju smo izjemno ponosni, da je Premium zobna ščetka VBO prva ščetka na svetu s ščetinami iz črnega kremena. Črni kremen v ščetki namreč poskrbi za to, da so te na mikroskopskem nivoju hrapave in zato do 40% bolje očistijo zobe od običajnih zobnih ščetk. Hkrati pa oddaja tudi negativne ione in se zato obloge na zobeh po umivanju bistveno počasneje nalagajo.

Ena izmed teh je torej ustrezna oblika ščetin. Pomembno je, da so ščetine na vrhu zožane in zaobeljene, tako da pridejo globoko v medzobne prostore in dosežejo tudi zadnje zobe, ki jih sicer ščetke z ravno odrezanimi ščetinami ne dosežejo.

Na trgu je, kot veste, poplava zobnih ščetk in tako imamo tudi širok spekter glede gostote ščetin. Na enem robu so tiste z redkimi ščetinami, kar seveda ni dobro, ker je med njimi preveč prostora. Na drugi strani pa so takšne, kjer je teh ščetin preveč, da so te zbite skupaj in delujejo kot ena ploskev. Takšne ščetine so omejene in ne morejo dobro plesati v prostoru, ne morejo objeti zoba in ga dobro očistiti.

Premium zobna ščetka VBO ima optimalno število ščetin, te so tudi na vrhu zožane, tako da lahko lepo plešejo po neravnih površinah zoba, ga lepo objamejo in maksimalno očistijo. 

 

V vsakodnevni praksi opažam, da prijahajo na pregled pacienti, ki nimajo čistih zob, ne glede na to, da ščetkajo tudi do 5x na dan. Razlog je običajno premehka zobna ščetka, ki enostavno ne odstrani zobnih oblog. Posledično je dlesen vneta, krvaveča, povečana, zato ker jo te obloge, ki zastajajo, dražijo.

Na drugi strani, če imamo pretrdo ščetko, pa spet ni v redu, zato ker ta poškoduje dlesen, da se začne umikati.

 

VBO premium zobna ščetka ima optimalno trdoto ščetin, tako da očisti zobe in hkrati ne poškoduje dlesni.

Preizkusite jo!”

https://www.vbopremiumtoothbrush.si/trgovina